Basement extension to duplex Mansion apartment

The Drive, Hove

The proposed excavation and refurbishment of the existing basement created new habitable space, which when combined with the existing floor above, creates a two storey duplex apartment to this beautiful red brick Victorian building in Hove. The scheme creates a 2000 sqft two storey dwelling, with four bedrooms and generous light filled living space, overlooking the garden.

The quality of space is further enhanced through the introduction of carefully considered lightwells.

The interior design balances classic and contemporary detailing. The character of the Victorian building is retained at ground floor level and a complementary modern approach is adopted in the new basement.

Read More
Address
The Drive, Hove
Scope of Works
RIBA Stages 0-6
Contractor
Coe Construction
Design Length
4 months
Build Time
12 months